“Cordes a Primaria”

Clases de música a alumnos del colegio Falguera

Aquest nou curs escolar 2016-2017 s’inicia a les escoles Arquitecte Gaudí i Falguera el projecte pilot “Cordes a Primaria”, una actuació conjunta entre l’Escola Municipal de Música i els centres educatius de primària. Es tracta de que els cursos de 3r i 4t de primària d’aquests dos centres desenvolupin una acció educativa regular, en horari lectiu, fomentada en l’ensenyament instrumental. En concret, l’ensenyament es basarà en l’aprenentatge de violins i violoncels i tot el grup classe formarà una orquestra de corda. El projecte es basarà en innovació educativa promovent els equips docents mixtes composats pels mestres especialistes de música dels centres de primària més el professorat de l’escola de música especialitzat en els instruments que programaran i realitzaran les classes conjuntament.

Segons l’Ajuntament aquesta proposta respon a corregir algunes de les realitats presents a la nostra ciutat, com per exemple, l’absència d’alumnat d’aprenentatges musicals als barris on s’ubiquen aquestes escoles, alhora d’apropar lEMM a tots els barris.

Accions com aquesta pensem que contribueixen a la millora de l’èxit educatiu dels infants i joves, contribueixen a millorar el rendiment escolar dels infants i joves augmentant la seva motivació i autoestima i la millora de les capacitats intel·lectuals i de concentració.  A més, socialitzen l’educació musical i la pràctica instrumental en grup reivindicant-la com a un dret, i enforteixen el paper de l’escola pública com a espai de construcció de Ciutadania i consolidació de Drets.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s