Les famílies llancen una campanya per reclamar una rebaixa de les ràtios d’Infantil a 20 alumnes

Demanem la reducció de ràtios de 25 a 20 alumnes a P3 a les nostres escoles 

Signa aquesta petició  Abaixem les ràtios: no a la massificació de les aules

la Fapac, ha posat en marxa una campanya per demanar al departament d’Ensenyament que baixi el nombre d’alumnes per classe. La iniciativa se circumscriu a les aules de P-3, per a les quals exigeixen una ràtio de 20 infants per aula –actualment el màxim està en 25–, però també reclamen reduccions a Primària i a l’ESO. “A Secundària el problema de massificació és molt greu”, expressava la presidenta de l’entitat, Montse Conejo.

“Es poden atendre totes les necessitats dels infants en una classe massificada? Poden aprendre de forma adequada?”, es pregunten des de la Fapac en el llançament d’una campanya que porta per nom Abaixem les ràtios: no a la massificació de les aules, per a la qual esperen la participació de les seves 2.200 AMPA federades, així com d’altres entitats de la comunitat educativa. “Hem d’aprofitar la davallada de la natalitat per reduir ràtios”, expressava Conejo, en referència a la caiguda demogràfica que precisament ha propiciat en els últims anys el tancament d’algunes aules de P-3 i fins i tot de centres.

De fet, l’altra petició de la campanya és “mantenir en funcionament totes les línies i tots els grups”, és a dir, que es deixin d’eliminar grups de P-3 en centres públics. Aquesta és una demanda que s’ha recollit en l’actual llei d’acompanyament dels pressupostos del 2017 –pendents d’aprovació–, però encara que es tirin endavant els comptes des de la Fapac desconfien que es compleixi. “No ens ho creiem, perquè el sistema educatiu en aquest país no és una prioritat”, expressava Marco Béjar, vocal de la Fapac.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s